Lezingen en Lessen

Textiel en kostuum geschiedenis:
Als 1e graad docent textiel geschiedenis doceer o.a. aan: A`dam Hogeschool v.d. Kunsten , keuzevak lessenserie `de wereld gekleed’. Deelname voor studenten van alle hogescholen.
info www.keuzevakken.ahk.nl

Lezingen, meester opleiding coupeur in Amsterdam. Vanaf 2012 textiel kostuum geschiedenis aan Theaterschool Amsterdam.

Lessenserie Textiel en kostuumgeschiedenis
De lessenserie textiel en kostuumgeschiedenis kan in 10 a 15 lessen gegeven worden. De lessen kunnen ook wekelijks over een schooljaar verdeeld voor doelgericht onderwijs. Uiteraard wordt de les aan de doelgroep aangepast, naast zeer specialistische doelgroepen is deze lessenserie geschikt voor basis, middelbaar en hoger onderwijs. Naast de hele lessenreeks kunnen ook delen uitgelicht worden voor afzonderlijke lezingen.

De inhoud van deze lessen is zeer breed. Kostuum en textiel wordt bekeken door de geschiedenis van Prehistorie tot nu. De lessen zijn verdeeld per eeuw/ periode en verschillende thema`s zoals kleding in theater en film, grondvormen, schoonheidsidealen en hofcultuur. Ook wordt textiel en kostuum en kostuum over de wereld, van oost naar west en noord naar zuid, bekeken. De taal van kleding, de essenties, gebruiken, vormen en excessen. Zullen ter sprake komen. Het kleding beeld maar ook over de materialen en technieken zal uitgeweid worden. De lessen bestaan uit een deel uit beeldmateriaal uit kunst en cultuurgeschiedenis en een deel echte collectie stukken. Voor de lessen mag ik gebruik maken van de historische kostuum en textiel collectie van Ansje van Dijk en put ik uit mijn collectie van reconstructies ter verlevendiging van de les. Sommige stukken kunnen aangedaan worden.

Hieronder een serie beelden die tijdens verschillende lessen gebruikt worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassieken, prehistorie tot 16e eeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16e t/m 19e eeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20ste en 21ste eeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleding grondvormen en schoonheidsidealen van over de hele wereld. (Toen en nu)

 

Voor informatie over mogelijkheden en lessen kunt u mij e-mailen of bellen.

Comments are closed.