Opleiding en Bezigheden

MTS mode & kleding, Utrecht.1991

Hogeschool voor de kunsten Amsterdam ( AHK) textiele vormgeving (1e graad docent beeldende vorming, Specialisatie textiel).

De afstudeeropdracht textielgeschiedenis aan de AHK , docent Ansje van Dijk bracht mij in het vakgebied waarin zou doorgaan. Ik maakte een mogelijke reconstructie van kleding uit de prehistorie, Swifterbant periode.

Op de MTS mode en kleding leerde ik patroontekenen en het vervaardigen kostuums ` zoals het hoort’ binnen het kleermakersvak. Hiernaast leerde ik het theatrale/ kunstzinnig van textiel kennen op de AHK en kwam er grote interesse in de historische kostuums. Eigenlijk is nu bijna alles mogelijk qua vervaardigen van kostuum, modern ,kunstzinnig en historisch.

2000 VOF de Flierefluiter ,

samen met Rijk Schipper start ik eigen bedrijf in oude muziek.
De Flierefluiter speelt het meest middeleeuwse volksmuziek maar ook Romeinse en Prehistorische muziek. www.deflierefluiter.eu Voor de optredens met de muziek maak ik vele kostuums voor prehistorie t/m 17e eeuw.

2007 patronen opdracht Bureau Educatief erfgoed.

Vanaf 2008 gastlessen AHK.

2011 start eenmanszaak Eva IJsveld. Textile History & Art.

Geven van lessen en lezingen en workshops : textielgeschiedenis Vervaardigen van (historische)kostuums/reconstructies.

Historisch Mandenwerk ,vlechtwerk, touw van natuurlijk materialen.
Onderzoek en documentatie , collectie Ansje van Dijk.

Naast mijn bezigheden binnen de textiel treed ik ook nog als op met de Flierefluiter met Trom ,Percussie , harp & guiteerne.

Regelmatig doe ik freelance opdrachten voor het Archeon .In het park als Middeleeuwse mandenmaakster of speelvrouw of achter de schermen met onderzoek en schrijfopdrachten.

Comments are closed.