Evenementen

Levende geschiedenis  

Deze vorm van educatie heb ik sinds mijn afstuderen al verdedigd, ruiken zien en voelen met veel reflectief materiaal!! Internationaal geef ik demonstraties en workshops op historische evenementen, tentoonstellingen en in musea. Met mijn historische mandenmakerij geef ik demonstraties en workshops: 
- mandenmaken 
- het werken met natuurlijke materialen in prehistorische textieltechnieken. Opdrachtgevers zijn vaak internationale evenementen, (open lucht) musea, 
(historische) evenementen, gemeentes, archeologische diensten etc.  

Een greep uit evenementen:

Moscow 2018, festival Times and Epoch, Prehistorie demonstraties. Maken van prehistorische visfuik en kleine tentoonstelling van reconstructies van gebruiksvoorwerpen uit grassen, boombast en brandnetel. Prehistorische technieken zoals touw maken en kleding. Opdrachtgever: "Ratoborcy", organizer of Times & Epochs, living-history festivals in Russia. 

Zuid Korea 2019, demonstratie en lezing prehistorische technieken. Jeongok Paleolithic Festival. Opdrachtgever: Jeongok, prehistory Museum in Korea.  

Demonstraties natuurlijke mat of touw en textiel, jaarlijks vanaf vorige eeuw! Opdrachtgever: Vikingmuseum Storholmen, Zweden.

Historische mandenmakerij

Met de historische mandenmakerij geef ik demonstraties en workshops op allerlei evenementen. Bij demonstraties ben ik zelf aan het vlechten terwijl ik bezoekers te woord sta. Bij de interactieve workshops kunnen bezoekers van het evenement zelf mandjes maken. Ongeveer 8 kinderen kunnen tegelijk een klein mandje maken in ongeveer 20 min.   

Jaarlijks staat de mandenmakerij o.a in Vikingabin Storholmen in Zweden. 

Muziek

Op historische evenementen , in (openlucht) musea, op openingen, feestjes en bruiloften treed ik samen met Rijk Schipper op met oude muziek. 

Het repertoire van onze muziek loopt van prehistorisch tot en met 17e eeuw. We spelen als duo in zalen op feesten maar ook als ambulante act op historische evenementen of feesten en treden ook op als muzikale begeleiding bij gladiatoren gevechten , middeleeuwse vechtshows of bij historische toneelstukken van stichting Foeks.   Voor boekingen en voorbeelden van muziekfragmenten zie website, www.deflierefluiter.eu